Reklam
tvTürk

Türkiye’deki ilk Eğitici Eğitimi Isparta’da verilecek

ISPARTA VALİLİĞİ HİMAYESİNDE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU’NUN (BTK) ÇOCUKLARIN, GENÇLERİN VE EBEVEYNLERİN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNTERNETİ BİLİNÇLİ, GÜVENLİ VE ETKİN KULLANIMINA YÖNELİK YÜRÜTTÜĞÜ “İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI” PROJESİ KAPSAMINDA OKULLARDA GÖREV YAPAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE REHBER ÖĞRETMENLERE YÖNELİK OLARAK EĞİTİCİ EĞİTİMİ PROGRAMI DÜZENLENDİ. BTK İNTERNET DAİRE BAŞKANI DR. MUSTAFA KÜÇÜKALİ, “VALİMİZİN TEŞVİKLERİYLE DE ‘İLK KEZ ISPARTA’DA EĞİTİCİ EĞİTİMİ YAPALIM’ DEDİK BUNUN SONUNDA SİZLER OKULLARDAKİ EĞİTİMLERİ YAPTIĞINIZDA BİR FARKINDALIK OLUŞACAĞINA İNANIYORUZ” ŞEKLİNDE KONUŞTU.

  • Diğer
  • 12 Nisan 2019
  • 159 KEZ OKUNDU

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) “İnternetin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı” projesi kapsamında okullarda görev yapan Bilişim Teknolojileri ve Rehber Öğretmenlere yönelik olarak Eğitici Eğitimi programı Isparta’da düzenlendi.

Isparta Öğretmenevi’nde düzenlenen eğitime Vali Ömer Seymenoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnternet Daire Başkanı Dr. Mustafa Küçükali, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri ve öğretmenler katıldı. Programdaki konuşmasına projenin asıl sahibinin öğretmenler olacağını söyleyerek başlayan Vali Ömer Seymenoğlu, öğretmenlerin burada alacağı eğitimle öğrencileri eğiteceğini, öğrencilerinde ailelerini bilgilendireceğini ve böylelikle birçok kişiye bu proje sayesinde ulaşılmış olacağını aktardı.

“İnternetin ve teknolojinin nasıl kullanılması gerektiğini ortaya koymaya çalışıyoruz”

Isparta Valisi Seymenoğlu, “İnternet ve teknoloji kullanımımız her geçen gün artıyor teknoloji bağımlılığını ele alırken herhangi bir yasaklamadan bahsetmiyoruz. Fakat, bunları kullanırken mutlaka bilinçli ve güvenlik tedbirlerini alarak kullanmamız lazım. Buradaki eğitimlerle bunları öğreneceğiz. Zaten bu konuda tecrübeli olan öğretmenlerimize eğitim verilecek. Eğitimini vermediğimiz takdirde interneti akılcı kullanmamız mümkün değil. Bugün burada başlattığımız ve daha öncesinde yapılmış çalışmalarla sadece internetin ve teknolojinin ne olduğundan öteye geçerek nasıl kullanılması gerektiğini ortaya koymaya çalışıyoruz. Şu anda Valiliğimiz önünde Bilgi Teknolojileri Kurumuna ait Güvenli İnternet Tırı var. Burada öğrencilerimize Bilinçli ve Güvenli İnternet eğitimleri ile teknoloji eğitimleri veriyoruz. Bunun yanında yakın bir zamanda hizmete giren Millet Kıraathanesi’nde de öğretmenlerimizin rehberliğinde güvenli internet ve teknoloji kullanımının yanı sıra teknoloji geliştirmeye yönelik atölyeler açarak öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın kullanımına sunduk” dedi.

“İnternette yer alan her eserin bir sahibi var”

Konuşmasının sonunda Eğitici Eğitimi programında eğitim verilecek başlıklara da değinen Vali Seymenoğlu her başlığın kendi içinde çok önemli olduğunu belirterek, özellikle hukuki sorumluluk boyutunda internette yer alan her eserin bir sahibinin olduğunu ve bu sahiplere de kanunların bazı haklar tanıdığını hatırlattı. Seymenoğlu, “İnterneti bireysel hakları ve telif haklarını ihlal ederek kullandığımızda hukuki davalarla karşılaşacağımızın bilincinde olmamız lazım. Yani takipçisi yoktur gibi düşünmemiz lazım” diye konuştu.

“Türkiye’de günlük ortalama 7,5 saat internet kullanıyoruz”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İnternet Daire Başkanı Dr. Mustafa Küçükali ise yaptığı konuşmada İnternetin bir kenara bırakılmayacak bir teknoloji olduğunu ve nimetlerinden faydalanılması gerektiğini belirterek, zararlarından da korunabilmek gerektiğini söyledi. Küçükali, “İnternet ortamında dünya çapında 4.4 milyar kullanıcı var. Ülkemizde ise 60 milyona yakın internet kullanıcısı var. Dünya genelinde ortalama 6,5 saat olan internet kullanımı bizde ise bu 7,5 saate yakın. Yani biz, dünya ortalamasının üzerinde internet kullanıyoruz yani internet içeriği tüketiyoruz. Bu açıdan bakıldığında bizlerin yapması gereken çalışmaların daha da artarak sürmesi gerektiğine karar verdik. Valimizin teşvikleriyle de ‘İlk kez Isparta’da Eğitici Eğitimi yapalım’ dedik bunun sonunda sizler okullardaki eğitimleri yaptığınızda bir farkındalık oluşacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Sonuçları ölçme fırsatı bulacağız”

Proje ortaklarından Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit de yaptığı konuşmada, verilecek eğitimler ile içinde bulunulan internet haftasında teknoloji bağımlılığına ve güvenli internet kullanmaya dikkat çekmiş olacaklarını söyleyerek eğitimlerle gençlerde oluşan farkındalığın sonuçlarını da ölçme fırsatı yakalayacaklarını aktardı.

Eğitici Eğitimi 2 gün sürecek

Konuşmaların ardından eğitim programında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzmanı Dr. Şahin Bayzan tarafından ‘İnternette Hak ve Sorumluluklar’ konulu derse geçilerek internet kullanımının hukuki boyutu hakkında öğretmenlere bilgi verildi. BTK tarafından verilecek Eğiticilerin Eğitimi programı 2 gün sürecek. Programda katılımcı öğretmenlere uzmanlar tarafından; İnternet ve Bilgi Güvenliği, İnternet ve Sağlık, İnternette Koruyucu ve Önleyici Tedbirler konularında eğitim verilecek.

Güvenli İnternet Tırı

8 Nisan Pazartesi gününden beri Valilik önünde bulundan Güvenli İnternet Tırında öğrencilere BTK uzmanları tarafından oyun ve uygulamalarla eğitim verilirken aynı zamanda yeni teknolojik ürünler öğrencilerle tanıştırılıyor. Programın ardından Güvenli İnternet Tırı’nı ziyaret eden Vali Ömer Seymenoğlu, uzmanlardan bilgi alarak yeni sanal gerçeklik gözlüğünü kullandı. Ziyareti sırasında eğitim tırına gelen öğrencilerin eğitimine katılan Vali Seymenoğlu öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ