TŞOF Başkanı Apaydın acı bilançoyu açıkladı ve uyardı
TÜRKİYE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER FEDERASYONU (TŞOF) BAŞKANI FEVZİ APAYDIN, “SON 2 YILDA TOPLAM 120’NİN ÜZERİNDE VATANDAŞIMIZ 4 GÜNLÜK RAMAZAN BAYRAMI TATİLLERİNDE TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDERKEN 650’NİN ÜZERİNDE DE VATANDAŞIMIZ YARALANDI. BU RAMAZAN BAYRAMI’NDA TATİL SÜRESİ 9 GÜNE ÇIKIYOR. O YÜZDEN VATANDAŞLARIMIZ TRAFİKTE DAHA DİKKATLİ OLMALI” DEDİ.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Son 2 yılda toplam 120’nin üzerinde vatandaşımız 4 günlük Ramazan Bayramı tatillerinde trafik kazasında hayatını kaybederken 650’nin üzerinde de vatandaşımız yaralandı. Bu Ramazan Bayramı’nda tatil süresi 9 güne çıkıyor. O yüzden vatandaşlarımız trafikte daha dikkatli olmalı” dedi.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin uzun olacağını ve vatandaşların her zamankinden dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bayram tatilinin ne kadar uzun olursa yaşanan trafik kazalarının sayısının da o kadar arttığına dikkat çeken Apaydın, “Son 2 yılda toplam 120’nin üzerinde vatandaşımız 4 günlük Ramazan Bayramı tatillerinde trafik kazasında hayatını kaybederken 650’nin üzerinde de vatandaşımız yaralandı. Bu Ramazan Bayramı’nda tatil süresi 9 güne çıkıyor. O yüzden vatandaşlarımız trafikte daha dikkatli olmalı. Bayramımızı acı olaylar yaşayarak başlatıp bitirmemek için özellikle uzun yolculuklarda sık sık molalar verilmeli. Bayram yaz aylarına denk geldiği için asfalt erimeleri, yol çalışmaları olabilir. Bu tarz durumlara karşı dikkatli olunmalı. Araçların bakımları yaptırılmalı, hala kış lastikleri kullananlar değiştirmeli. Gidilecek güzergahta kör noktalar önceden bakılarak yola çıkılmalı. Şehir içi bayram ziyaretlerinde toplu taşıma kullanılmalı” diye konuştu.
“Telefon kullanımı trafik kazalarında araç hızı kadar etken”
Direksiyon başında telefon kullanımından tamamen vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Apaydın, “Yalnızca bayram trafiğinde değil trafikte olduğumuz her an aşırı hızdan ve direksiyon başında telefon kullanımından kaçınmalıyız. Yaşanan trafik kazalarında aracın hızı kadar telefon kullanımı da önemli bir etken. Emniyet kemerini araca biner binmez takmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. İçişleri Bakanlığımız önlem ve denetimleri ile trafikte yaşanabilecek her türlü olumsuzluğu engellemeye yönelik çalışmalar yapıyor. Vatandaş olarak biz de onlara destek olup, trafik kurallarına, uyarı tabelalarına uymalıyız” şeklinde konuştu.