Tekirdağ’ın yaban hayatı ‘fotokapan’da
TEKİRDAĞ DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILAN AÇIKLAMADA, “YABAN HAYVANLARININ KAÇAK AVCILIĞI, YIRTICI BASKISI VE KIRSAL YAŞAMIN YABAN HAYATI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİN MİNİMUMA İNDİRİLMESİ VE ÖNLENMESİ İLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN OLUMLU ETKİLERİNİN GÖZLENMESİ, DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN KORUMA FAALİYETLERİNİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARININ NETİCESİ VE ÖDÜLÜDÜR” DENİLDİ.
Tekirdağ’ın çeşitli bölgelerine kurulan ‘fotokapan’ ile doğadaki yaban hayatı görüntüleniyor. Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğünce yapılan başarılı izleme çalışmaları sonucunda söz konusu yaban hayvanlarının popülasyonlarında bir artış olduğu gözlemlendi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü teknik ekiplerince Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerinde av koruma ve kontrol çalışmaları ile biyolojik çeşitlilik takibi, biyolojik kaçakçılık önleme çalışmaları kapsamında çalışmalar devam ediyor.
Hayvanlarının popülasyonlarında artış
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü teknik ekipleri yaban hayatını izleme çalışmaları kapsamında ilçelerin tamamında, karaca, kurt, tilki, porsuk, çakal, sansar, şah kartal, siyah leylek vb. yaban hayvanlarının varlığını ve üremelerini tespit ederek, söz konusu yaban hayvanlarının popülasyonlarında bir artış olduğunu gözlemledi.
Çalışmalar başarılı şekilde devam ediyor
Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “Yaban hayvanlarının kaçak avcılığı, yırtıcı baskısı ve kırsal yaşamın yaban hayatı üzerindeki etkilerinin minimuma indirilmesi ve önlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaların olumlu etkilerinin gözlenmesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün koruma faaliyetlerinin özverili çalışmalarının neticesi ve ödülüdür” denildi.