Reklam
tvTürk
SON DAKİKA

TATD, Türkiye’de acil tıbbın geleceğine yön verecek uzman hekimler yetiştiriyor

TÜRKİYE ACİL TIP DERNEĞİ (TATD), ACİL TIP UZMAN VE ASİSTANLARINI YURT DIŞINA EĞİTİME GÖNDEREREK ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNİN GELECEĞİNE YÖN VERECEK UZMAN HEKİMLER YETİŞTİRİYOR.

  • Diğer
  • 17 Mayıs 2019
  • 175 KEZ OKUNDU
Reklam

Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD), acil tıp uzman ve asistanlarını yurt dışına eğitime göndererek acil sağlık hizmetlerinin geleceğine yön verecek uzman hekimler yetiştiriyor.

Şartları uygun dernek üyesi acil tıp uzmanı ve asistanları arasından kura ile belirlenen hekimler, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) çeşitli hastanelerin acil servislerinde bir ay süreyle gözlemci statüsünde eğitim alıyor. ’Bilimin Işığında’ adı verilen projeyle, acil tıp uzmanlarının bu şekilde bilgi ve görgülerini artırarak Türkiye’deki acil tıp hizmetlerinin gelişimine katkı sağlaması hedefleniyor.

Amerika’da eğitim gördükten sonra Türkiye’ye dönen doktorlar Sevilay Ünver, Deniz Aldemir ve Efe Aracı, TATD Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ersin Aksay ve dernek yöneticileri ile bir araya gelerek, aldıkları eğitim ve edindikleri tecrübeleri anlattı.

Arkadaşlarını dinleyen ve yaptıkları çalışmaları değerlendiren TATD Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Aksay, böyle bir projeyi gerçekleştirmenin kendileri açısından çok önemli bir olay olduğunu ve beklentilerinin karşılandığını söyledi. Aldıkları geri bildirimlerin gayet olumlu olduğunu belirten Aksay, “Bizim bu projede seçip yurt dışına gönderdiğimiz hekimler ileride Türkiye acil tıbbına yön verecek hocalarımız, asistanlarımız. Onların Amerika’da gördüğü görgü ve kendi ufkunu açan uygulamaları bizim ülkemize de getirip Türkiye acil tıbbının gelişmesinde de bir öncü ya da rol model gibi çalışmalarını bekliyoruz” dedi. Yurt dışına giden hekimlerin aldıkları eğitimin kendi mesleki yaşamlarında yeni bir sayfa açtığını vurgulayan Prof.Dr. Aksay, projenin gelecek yıllarda da aynı hızla devam ettirileceğini söyledi.

Yurt dışına eğitime gidecek dernek üyelerinin ise bir devlet veya üniversite hastanesinde görev yapmaları ve iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekiyor.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ