Reklam
tvTürk

Özel yetenekli çocuklara ’Zeka Gücü’ desteği

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ PROF. DR. AHMET EMRE BİLGİLİ, AÇIKLAMASINDA; “İSTANBUL ATAŞEHİR FUAT SEZGİN BİLİM VE SANAT MERKEZİ, TÜRKİYE’DEKİ 43 BİN ÖĞRENCİNİN EĞİTİM ALDIĞI, 139 BİLSEM’DEN İLK AÇILANLAR ARASINDA 5’NCİ. BU NEDENLE AYRI BİR ANLAMI VAR. DAHA NİTELİKLİ HALE GETİRMEK İÇİN DE GEREKENLER YAPILIYOR. BUGÜN YAPACAĞIMIZ ZEKA GÜCÜ SINIFI AÇILIŞIYLA, TEKNOLOJİK ALANDA DA ZENGİNLEŞTİRİYORUZ. BU SINIFLARDA TAM BİLSEM’E GÖRE İŞLER YAPILIYOR. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE TURKCELL ARASINDA ZEKA GÜCÜ SINIFLARI PROJESİYLE DE ÇOK KIYMETLİ VE ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİ YÜRÜTÜLÜYOR. TÜM BİLSEM’LER BU SINIFLARLA DONATILANA KADAR SÜRECEK. TURKCELL’E DESTEKLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. BİZ KENDİLERİNDEN MEMNUNUZ. ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLAR ALLAH’IN İNSANLIĞA ARMAĞANI. BU ŞEKİLDE GÖRÜP, YETİŞTİRİP, ÜLKEMİZE KAZANDIRIRSAK TÜM İNSANLIĞA HİZMET EDECEKLER. KAZANAN ÜLKEMİZ OLACAK, İNSANLIK OLACAK”. DEDİ.

  • Diğer
  • 02 Mayıs 2019
  • 166 KEZ OKUNDU
Reklam

İstanbul Ataşehir Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılan Zeka Gücü sınıfında özel yetenekli öğrenciler, potansiyellerini geliştirmek üzere en üst seviye teknolojik eğitime erişebilecek.

Turkcell, özel yetenekli çocukları ’Zeka Gücü’ projesiyle geleceğin dünyasına hazırlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda çocuklar yapay zeka, kodlama, uzay bilimleri, robotik, akıllı ev ve bulut teknolojilerine yönelik eğitim alıyor, projeler geliştiriyor. Turkcell’in yerli ve milli teknoloji üretimi vizyonuna kaynak sağlayan Zeka Gücü projesinin, 2019 yılındaki ilk adımı Ataşehir Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) atıldı.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili: “Tüm BİLSEM’ler Zeka Gücü’yle donatılacak”

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, açıklamasında; “İstanbul Ataşehir Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye’deki 43 bin öğrencinin eğitim aldığı, 139 BİLSEM’den ilk açılanlar arasında 5’nci. Bu nedenle ayrı bir anlamı var. Daha nitelikli hale getirmek için de gerekenler yapılıyor. Bugün yapacağımız Zeka Gücü sınıfı açılışıyla, teknolojik alanda da zenginleştiriyoruz. Bu sınıflarda tam BİLSEM’e göre işler yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell arasında Zeka Gücü sınıfları projesiyle de çok kıymetli ve önemli bir işbirliği yürütülüyor. Tüm BİLSEM’ler bu sınıflarla donatılana kadar sürecek. Turkcell’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz kendilerinden memnunuz. Özel yetenekli çocuklar Allah’ın insanlığa armağanı. Bu şekilde görüp, yetiştirip, ülkemize kazandırırsak tüm insanlığa hizmet edecekler. Kazanan ülkemiz olacak, insanlık olacak”.

Ömer Barbaros Yiş: “Yerli ve milli teknoloji üretimi için çalışıyoruz”

Sınıfın açılışı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, Turkcell’in gelirlerinin yüzde 1’ini topluma katkı projeleri için ayırdığını belirterek “Burada gördüğüm enerji beni çok mutlu etti. Heyecanım arttı, şimdi gidip daha çok çalışacağım. Daha çok iş yapalım ki bu projeler de artarak devam etsin. Projelerimizdeki önceliklerimiz; Türkiye’nin geleceğine değer katması, fırsat eşitliği sunması ve sürdürülebilir olması. Bu çalışmalarda yerli ve milli teknoloji üretimi ile Türkiye’nin yerlileşme vizyonuna destek veriyoruz. Eğitim 2023 Hedefleri’ne paralel, özellikle Anadolu’daki özel yetenekli öğrencilerin, potansiyellerini geliştiren teknolojilere erişebilmeleri sağlıyoruz. Projelerimiz ayrıca Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılmasında da önemli katkılar sunuyor” dedi.

2020 hedefi 50 bin öğrenci

Yeni nesil üretim araçlarını öğretmeyi planlayan eğitim programı, yüz yüze ve online eğitimler olarak ikiye ayrılıyor. Proje, özel yetenekli çocukların içindeki üreticiliğini ve potansiyeli ortaya çıkarmayı amaç ediniyor. A’dan Z’ye Turkcell tarafından kurulan Zeka Gücü Laboratuvarları’nda öğrencilerin üretim ve tasarım süreçlerine destek olacak elektronik setler ve alet takımları bulunuyor. Proje, Türkiye’de ’Maker Hareketi’ (kendin yap-kodlama) konusunda atılan ilk adımlardan biri olarak da dikkat çekiyor. Projenin 2020 hedefi 50 bin öğrenciye ulaşmak.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ