(Özel) Dizide hem oyuncu, hem de tasarımcı
TRT’NİN SEVİLEN DİZİSİ ‘TOZKOPARAN’ İÇİN GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU DESTEĞİ BURSA’DAN GELİYOR. 26 YILDIR OKÇULUKLA İLGİLENEN VE KÜLTÜR BAKANLIĞI MİRAS TAŞIYICI ÜNVANI’NA SAHİP ORHAN PARLAĞI, SEVİLEN DİZİ İÇİN HEM MALZEMELER ÜRETİYOR HEM DE ROL ALIYOR.
TRT’nin sevilen dizisi Tozkoparan’a geleneksel Türk okçuluğu desteği Bursa’dan geliyor. 26 yıldır okçulukla ilgilenen ve Kültür Bakanlığı miras taşıyıcı unvanına sahip Orhan Parlağı, sevilen dizi için hem malzemeler üretiyor, hem de rol alıyor.
Osmanlı Devleti’ne payitahtlık eden Bursa’da tarihi surlarda bulunan okçuluk atölyesinde yüzlerce yıllık geleneğimiz yaşatılıyor. “Surların içinde, tarihi bir yerde, tarihi bir işi, ecdadımızın yadigârı olan bir mesleği yürütmeye çalışıyoruz” diyen geleneksel Türk okçuluğu antrenörü Orhan Parlağı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen surların içindeki atölyesinde okçuluğa dair bütün malzemeleri imal ediyor. Parlağı, bu malzemeleri hem kendi kullanıyor, hem de TRT’ de yayınlanan Tozkoparan dizisine kaynak sağlıyor. Dizide zaman zaman da rol alan Parlağı, sevilen dizi için ok, menzil taşı, zihgir, tirkeş, temren, sadak gibi okçuluk malzemeleri yapıyor.
Tozkoparan dizisi gençlere ilham oldu
TRT’nin sevilen çocuk dizisi Tozkoparan’ı diziyi izleyen gençlerin geleneksel Türk okçuluğuna büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Orhan Parlağı, “Diziyi izledikten sonra sadece bu kulübe gelen 40’ın üzerinde öğrenci var. Ülke çapında başka kulüplere olan ilgiden çok daha fazla alaka var. Çocuklar diziyi sevdi ve dizi karakterlerini örnek edinmeye başladılar” dedi.