Reklam
tvTürk
SON DAKİKA

Meteorolojiden 100. yıla özel meteoroloji balonu

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NCE, 19 MAYIS 1919’UN 100. YILI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA 9 FARKLI METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE LİSELİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE EŞ ZAMANLI OLARAK METEOROLOJİ BALON ATIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

  • Diğer
  • 18 Mayıs 2019
  • 165 KEZ OKUNDU
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, 19 Mayıs 1919’un 100. yılı etkinlikleri kapsamında 9 farklı Meteoroloji Bölge Müdürlüğünde liseli öğrencilerle birlikte eş zamanlı olarak meteoroloji balon atımı gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışlarının 100. yıl etkinlikleri kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde “Radyosonde Balon Atımı” gerçekleştirildi.

9 farklı bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne bağlı 9 Meteoroloji Bölge Müdürlüğünde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ’Radyosonde Balon Atımı’nın Samsun’daki ayağı Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünde yapıldı. Etkinlik kapsamında özel bir fen lisesi 10. sınıf öğrencilerine öncelikle Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce ve diğer yetkililer tarafından meteoroloji binası ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Daha sonra ise “Radyosonde Balon Atımı” alanına geçildi. Burada da balon atımı hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Daha sonrasında ise, günde 2 defa yapılan balon atımı gençlerle birlikte gerçekleştirildi. Balona ayrıca, “İstikbal göklerde, bu vatanın gençleri gönüllerde” notu yazıldı.

“Farkındalık oluşturmak istedik”

Etkinlik hakkında bilgi veren Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, meteoroloji balon atımını, milli mücadelenin başlamasının 100. yıl etkinlikleri kapsamında vatanı emanet edecekleri gençlerle birlikte yapmak istediklerini söyledi.

Yüksek atmosfer gözlemlerini günde 2 defa yaptıklarını belirten Yüce, “Bu sayede 100. yıl etkinliklerinde bir farkındalık oluşturmak istedik. Balon atımı tüm dünyada aynı saatte eş zamanlı olarak yüksek atmosfer rasatlarının yapıldığı istasyonlarda aynı zamanda günde 2 defa yapılmaktadır. Balon atımı ile hava kütlesinin fiziksel özellikleri tespit edilerek, hava tahmin çalışmasında, havacılık çalışmalarında ve diğer analiz çalışmalarında kullanılmakta” dedi.

Öğrenciler ise milli mücadelenin başlamasının 100. yılında böyle bir etkinlik yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ