Reklam
tvTürk

Madagaskar Devlet Başkanı’ndan taraftarlara Afrika Kupası için uçak

MADAGASKAR DEVLET BAŞKANI ANDRY RAJOELİNA, PAZAR GÜNÜ MISIR’DA, KONGO İLE KARŞILAŞACAK MİLLİ TAKIMI DESTEKLEMEK İSTEYEN TARAFTARLAR İÇİN UÇAK KİRALADI.

  • Dünya
  • 03 Temmuz 2019
  • 189 KEZ OKUNDU
Reklam

Madagaskar Devlet Başkanı Andry Rajoelina, pazar günü Mısır’da, Kongo Milli takımı ile karşılaşacak milli takımı desteklemek isteyen taraftarlar için uçak kiraladı.

Tarihinde ilk kez Afrika Uluslar Kupası’na (AFCON) katılan Madagaskar turnuvada Son 16’ya kaldı. Madagaskar-Demokratik Kongo karşılaşması, pazar günü yerel saatle 19.00’da İskenderiye Stadyumu’nda oynanacak. Devlet Başkanı Rajoelina, Mısır’a taraftarlar olmadan gitmemesi için sosyal medya üzerinden paylaşılan yüzlerce mesaja kayıtsız kalmadı. Taraftarlar, Başkan Rajoelina’nın açıklamasını coşkuyla karşıladı. Fakat bu sevincin de bir bedeli var; yemek, su, maç bileti ve havaalanı transferlerini de içeren gidiş-dönüş uçak bileti kişi başı 525 Euro tutuyor. Başkent Antananaviro’dan cumartesi akşam saatlerinde kakış yapacak uçak, maçın tamamlanmasının ardından pazar akşamı Madagaskar’a geri dönecek.

Nijerya’yı 2-0 yendiği mücadele sonunda B grubunu lider olarak tamamlayan Madagaskar, büyük bir başarıya imza attı. Bu başarı ülke tarihine de bir ilk olarak geçti. 10 Euro değerindeki formaları yoksul bir ülke için oldukça pahalı olan millilerin Nijerya karşısında elde ettiği galibiyet Madagaskar’da ülke çapında coşku oluşturdu.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ