Reklam
tvTürk

Karadeniz’in incisi: ’Gölyazı’

SAMSUN TERME İLÇESİNDE BULUNAN GÖLYAZI TURİZM ALANI, MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN “YABAN HAYATI KORUMA SAHASI” İLAN EDİLEN VE DOĞAL KANALLARLA BİRBİRİNE BAĞLI OLAN AKGÖL, SİMENİT VE SİLİNDİR GÖLLERİNİ İÇERİSİNDE BARINDIRIYOR. TERME’YE 20 KİLOMETRE UZAKLIKTA OLAN SİMENİT VE AKGÖL KANALLA 2 GÖL HALİNDE. GÖLÜN SİMENİT DENİLEN BÖLÜMÜ ÇOĞUNLUKLA 1 BUÇUK – 2 METRE DERİNLİKTE OLUP DİBİ LIĞ DENİLEN BİR ÇAMURLA KAPLIDIR. YER YER DERİN BÖLÜMLERİ DE OLAN GÖLÜN DOĞU KISMI İSE TAMAMEN SAZLIKLARLA KAPLIDIR. AYRICA GÖLÜN İÇERİSİNDE AĞAÇLARLA KAPLI BİR DE ADA BULUNUYOR. SİMENİT GÖLÜNÜ ZİYARET EDEN VATANDAŞLAR BURADA BALIK TUTARAK VAKİTLERİNİ GEÇİYOR. GÖL İÇERİSİNDE TURNA, AYNALI, SAZAN, KEFAL TÜRLERİNDE BALIKLAR ÇIKIYOR. AYRICA GÖLYAZI GÖÇ YOLU ÜZERİNDE BULUNMASI NEDENİYLE 203 FARKLI KUŞ TÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Reklam

Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden birisi olan Gölyazı, gölleri, menderesleri ve yeşil alanları ile insanların ilgisini çekiyor. İnsanlara doğayla iç içe olma fırsatı sunan Gölyazı, 203 farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Samsun Terme ilçesinde bulunan Gölyazı, Milli Parklar Müdürlüğü tarafından “Yaban Hayatı Koruma Sahası” ilan edildi. Gölyazı, doğal kanallarla birbirine bağlı olan Akgöl, Simenit ve Silindir göllerini içerisinde barındırıyor. Terme’ye 20 kilometre uzaklıkta olan Simenit ve Akgöl, doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor.

Simenit Gölü çoğunlukla 1,5-2 metre derinlikte olup dibi lığ denilen bir çamurla kaplı. Yer yer derin bölümleri de olan gölün doğu kısmı ise tamamen sazlıklardan oluşuyor. Ayrıca gölün içerisinde ağaçlarla kaplı bir de ada bulunuyor.

Simenit Gölü’nü ziyaret eden vatandaşlar burada balık tutarak vakitlerini geçiyor. Göl içerisinde turna, aynalı, sazan, kefal türlerinde balıklar çıkıyor. Ayrıca Gölyazı göç yolu üzerinde bulunması nedeniyle 203 farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Vatandaşlar, bu doğal turizm alanını her mevsimde ayrı bir güzel olduğunu, bölgenin canlanması için daha iyi tanıtım yapılması ve hizmetlerin gelişmesi gerektiğini belirttiler.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ