Reklam
tvTürk

Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Sinan: “Küpeleme birliklere devredilecek”

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRÜ MÜMTAZ SİNAN, ON BAŞ VE ÜZERİ HAYVAN SAYISI OLAN VE BU İŞİ YAPABİLECEĞİNE KANAAT GETİRDİKLERİ BİRLİK VE İŞLETMELERE KÜPELEME İŞLEMİNİ DEVREDECEKLERİNİ AÇIKLADI.

  • Ekonomi
  • 30 Nisan 2019
  • 194 KEZ OKUNDU
Reklam

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik’in küpeleme yetkisinin birliklere devredilmesi gerektiği çağrısına Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan’dan müjde geldi. Sinan “On baş ve üzeri hayvan sayısı olan ve bu işi yapabileceğine kanaat getirdiğimiz birlik ve işletmelere küpeleme işlemini devredeceğiz” dedi.

Tarımda Milli Birlik Projesi kapsamında düzenlenen Hayvancılık Şurasının ikinci gününe Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan da katıldı. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik’in küpeleme yetkisinin birliklere devredilmesi gerektiği çağrısına cevap veren ve sektörün sorunlarını dinleme fırsatı bulan Sinan, küpeleme işleminin birliklere devredileceği müjdesini verdi. Konuşmasında güvenilir ve yeterli gıdaya erişmenin önemini vurgulayan Sinan, hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunu ele aldı ve bu konudaki çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Kimliklendirme faaliyetleri kapsamında 2016 yılında elektronik kimliklendirilmeye geçildiğini anımsatan Sinan, 14 buçuk milyon hayvanın kayıt altına alındığını aktardı.

“Küpeleme birliklere devredilecek”

“Biz kendimizi sizin rakibiniz olarak değil ortağımız, kardeşiniz olarak görüyoruz” diyen Sinan, “Türkiye’nin en önemli konusu koyun ve keçidir. Özellikle ihracatla ilgili Türkiye, bölgesel potansiyelini, yılların tecrübesini, kabiliyetlerini sadece kendine yeten bir ülke olmaktan çıkarıp bölgeye ağabeylik yapabilecek, yetiştirdiği ürünleri de paylaşabilme konumuna gelmek zorundadır. Gecikmiş bir durumdur, bunun bugünden tezi yok başlatılması gerektiğine inanıyorum. İhraç eden pozisyona gelmek için elbirliği ve işbirliği içerisinde bu adımı çok süratle atmalıyız. Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için ihracat kapıların açılması gerektiğine inanıyorum. Küpeleme konusunda ise, on baş ve üzeri hayvan sayısı olan ve bu işi yapabileceğine kanaat getirdiğimiz birlik ve işletmelere küpeleme işlemini devredeceğiz. Alt yapısı uygun olan ve akredite olan işletmelerin bu işe ortak olmasından memnuniyet duyacağız” açıklamasında bulundu.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ