Dünyaca ünlü tabloları canlandırdılar
.ÇALIŞMANIN 4 HAFTA SÜRDÜĞÜNÜ İFADE EDEN GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİ DUYGU BOY, “PROJEDEKİ AMAÇ ÖĞRENCİLERİMİZE TÜRKİYE VE DÜNYA SANAT TARİHİNDE İZ BIRAKMIŞ ÜNLÜ RESSAMLARI VE TABLOLARINI CANLANDIRMA YÖNTEMİ İLE EĞLENDİREREK ÖĞRETMEKTİR. ÇALIŞMALAR 4 HAFTALIK BİR SÜREDE TAMAMLANDI. HAZIRLIK AŞAMASINDA ÖNCELİKLE ÖĞRENCİLERE SANAT AKIMLARI VE BU AKIMLARIN TEMSİLCİLERİYLE BİRLİKTE ÜNLÜ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ. ARDINDAN TABLOLARIN ASILLARINA UYGUN GİYSİLER VE AKSESUARLAR KENDİ İMKANLARIMIZLA TEMİN EDİLDİ. TABLOLARIN ARKA FONLARI ÖĞRENCİLER TARAFINDAN RÖPRODÜKSİYON YÖNTEMİYLE ÇALIŞILDI. MAKYAJLAR VE GEREKLİ MİMİKLER PROVA EDİLDİKTEN SONRA , TABLOLAR MÜZİK EŞLİĞİNDE OKUL BAHÇESİNDE ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE SERGİLENDİ. BÖYLELİKLE ÖĞRENCİLERİMİZİN SANAT TARİHİ BİLGİLERİNİ ARTTIRARAK FARKINDALIK OLUŞTURURKEN ONLARA ÖZGÜVEN KAZANDIRMAK, AKRANLARIYLA SAĞLIKLI İLETİŞİM KURARAK YARDIMLAŞMAK, HOŞGÖRÜLÜ OLMAK GİBİ DEĞERLERE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLEDİK” DEDİ.
Samsun’da bir okulda bulunan öğrenciler ünlü sanatçılarca yapılan tabloları canlandırdı. Ortaya renkli görüntüler çıktı.
Samsun’un Terme ilçesinde bulunan Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulunda görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Duygu Boy tarafından yapılan projede Türkiye ve dünya sanat tarihinde iz bırakmış ünlü ressamlar ve tabloları canlandırıldı. 11 öğrenci tarafından 11 tablo canlandırıldı ve bu sayede öğrencilere eğlendirerek öğretme amaçlandı. Projede Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız, Leonardo da Vinci’nin Monalisa ve Kakımlı Kız, Vıncent Van Gogh’un Otoportre, Şeker Ahmet Paşa Otoportre, Nuri İyem’in Köylü Kadın portresi ve portesi, Edvard Munch’ın Çığlık, Jan Van Eyek’in Otoportre Frida Kahlo’nun Otoportre ve Dalı’nın Otoportresi öğrenciler ve öğretmen tarafından yoğun bir çalışma programı sonucunda uygulandı.
Çalışmanın 4 hafta sürdüğünü ifade eden Görsel Sanatlar Öğretmeni Duygu Boy, “Projedeki amaç öğrencilerimize Türkiye ve dünya sanat tarihinde iz bırakmış ünlü ressamları ve tablolarını canlandırma yöntemi ile eğlendirerek öğretmektir. Çalışmalar 4 haftalık bir sürede tamamlandı. Hazırlık aşamasında öncelikle öğrencilere sanat akımları ve bu akımların temsilcileriyle birlikte ünlü tabloları hakkında bilgi verildi. Ardından tabloların asıllarına uygun giysiler ve aksesuarlar kendi imkanlarımızla temin edildi. Tabloların arka fonları öğrenciler tarafından röprodüksiyon yöntemiyle çalışıldı. Makyajlar ve gerekli mimikler prova edildikten sonra, tablolar müzik eşliğinde okul bahçesinde öğrenci ve öğretmenlere sergilendi. Böylelikle öğrencilerimizin sanat tarihi bilgilerini arttırarak farkındalık oluştururken onlara öz güven kazandırmak, akranlarıyla sağlıklı iletişim kurarak yardımlaşmak, hoşgörülü olmak gibi değerlere katkı sağlamayı hedefledik” dedi.
Tabloları canlandıran öğrenciler renkli görüntüler ortaya çıkardı.