Reklam
tvTürk
SON DAKİKA

Çocuklarda idrar kaçırma hastalık habercisi olabilir

MANİSA ŞEHİR HASTANESİ ÇOCUK NEFROLOJİ HEKİMİ UZM. DR. ÇINAR ÖZEN, ÇOCUKLUK ÇAĞINDA SIKLIKLA GÖRÜLEN İDRAR KAÇIRMA PROBLEMİYLE İLGİLİ OLARAK, “GÜNDÜZ ALT ISLATMA, ALTTA YATAN CİDDİ BÖBREKLER YA DA İDRAR KESESİ İLE İLGİLİ BOZUKLARININ HABERCİSİ OLABİLİR” DEDİ.

  • Diğer
  • 02 Temmuz 2019
  • 159 KEZ OKUNDU
Reklam

Manisa Şehir Hastanesi Çocuk Nefroloji Hekimi Uzm. Dr. Çınar Özen, çocukluk çağında sıklıkla görülen idrar kaçırma problemiyle ilgili olarak, “Gündüz alt ıslatma, altta yatan ciddi böbrekler ya da idrar kesesi ile ilgili bozuklarının habercisi olabilir” dedi.

Manisa Şehir Hastanesi Çocuk Nefroloji Hekimi Uzm. Dr. Çınar Özen, çocuklarda idrar kaçırma hakkında bilgiler verdi. Uzm. Dr. Özen, “Çocukluk çağında sıklıkla görülen idrar kaçırma, nedeni araştırılması gereken önemli bir sağlık sorunudur. Basit gibi görülse de önemli hastalıkların bir belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Hastalığın tedavisi sosyal açıdan da önemlidir. Çünkü idrar kaçırma sorunu ihmal edildiğinde çocuklarda yaşam kalitesinin bozulmasına ve öz güven sorununa yol açabilir. Çocuklarda idrar kaçırma (alt ıslatma) sorunu toplumumuzda sık olmasına karşın, doktora başvuran hasta sayısı oldukça düşüktür. Aileler özellikle de küçükken alt ıslatan ebeveynler bu sorunu normalleştirdiklerinden bu çocukların teşhis ve tedavisi gecikmektedir. Oysa böyle çocuklar günlük hayatta birçok sorun yaşamaktadır. Gündüz alt ıslatma altta yatan ciddi böbrekler ya da idrar kesesi ile ilgili bozuklarının habercisi olabilir. İdrar kaçırma sorunu olan her çocuk öncelikle idrar yolu enfeksiyonu, böbrek hastalıkları, idrar kesesi ile ilgili sorunlar ya da çocukluk çağı şeker hastalığı gibi tedavi edilmesi gereken başka bir hastalığın varlığı açısından değerlendirilmelidir. Bu çocuklar ne kadar erken tanı alırsa o kadar az zarar görürler. Yatak ıslatma utanılacak bir problem değildir. 5 yaşını geçen gece ya da gündüz alt ıslatan çocukların mutlaka bir çocuk hekimi, sonrasında da takip ve tedavisinin yapılması için çocuk nefroloji hekimi ile görüşmesi gerekmektedir’’ dedi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ