Reklam
tvTürk

Çelik testi için 30’dan fazla ülke Türkiye’ye geliyor

ÇELİK SEKTÖRÜNDE KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ KAPSAMINDA MEVCUT ALTYAPILARIN ETKİN KULLANIMI AMACIYLA KURULAN MALZEME TEST VE İNOVASYON LABORATUVARLARI A.Ş. (MATİL), YURTDIŞINDAKİ FİRMALARIN ÇELİK TESTLERİNİ DE TÜRKİYE’YE ÇEKMEYE BAŞLADI. MATİL YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA TECDELİOĞLU, SON 2 YILDA 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN ÇOK SAYIDA ÇELİK ÜRETİCİSİNİN TESTLER İÇİN TÜRKİYE’YE GELDİĞİNİ İFADE EDERKEN, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE BU İLGİNİN SÜRMESİNİ BEKLEDİKLERİNİ İFADE ETTİ.

  • Diğer
  • 21 Haziran 2019
  • 175 KEZ OKUNDU
Reklam

Çelik sektöründe katma değerli ürünlerin geliştirilmesi kapsamında mevcut altyapıların etkin kullanımı amacıyla kurulan Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. (MATİL), yurtdışındaki firmaların çelik testlerini de Türkiye’ye çekmeye başladı. MATİL Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu, son 2 yılda 30’dan fazla ülkeden çok sayıda çelik üreticisinin testler için Türkiye’ye geldiğini ifade ederken, önümüzdeki dönemde de bu ilginin sürmesini beklediklerini ifade etti.

Üniversite Sanayi ve İş Birliği Programı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından kurulan Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. (MATİL) ile Marmara Üniversitesi Ürün Geliştirme Merkezi (MÜRGEMER) yöneticileri ve sanayi sektöründen çok sayıda üst düzey temsilcinin katılımıyla MATİL’in İstanbul’da bulunan merkezinde gerçekleştirildi.

Programda konuşan MATİL Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tecdelioğlu, MATİL’in test, Ar-Ge, inovasyon, teknoloji geliştirme ve danışmanlık, sektörel ve teknik eğitim, akradite laboratuvar hizmetleri ve ürün uygunluk konularında sektöre hizmet vermek üzere kurulduğunu belirterek yerli ve milli üretime teknolojik destek sağladıklarını ve önemli testler yaptıklarını belirtti.

Tecdelioğlu, “İki yıl öncesine kadar Türkiye’deki çelik üreticilerinin ürünleri akredite testler için yurt dışına gönderilirken artık çok daha uygun ve donanımlı şekilde Türkiye’de yapılabiliyor. Ayrıca son 2 yılda 30’dan fazla ülkeden çok sayıda çelik üreticisinin testleri buraya geldi. MATİL’e yurtdışından ilginin önümüzdeki dönemde de devam etmesini bekliyoruz. Bu işleyişimizin yanına bir yandan da sektörümüzün geleceği olan gençlerimizi katmak istiyoruz. Bunun için de ilk adımı Üniversite Sanayi ve İş Birliği Programı gerçekleştirerek attık. Gerçekleştirdiğimiz programla sektörümüzü daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.

Üniversite Sanayi ve İş Birliği Programına, İstanbul Sanayi Odası Yönetimi, MİTTO Başkanı Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu, T.C. İstanbul Kalkınma Ajansı, SAHA İSTANBUL, İMES Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Marmara Üniversitesi Ürün Geliştirme Merkezi (MÜRGEMER), MATİL, Çelik İhracatçıları Birliği, İNOVAKÖK ve Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi yöneticilerinin yanı sıra sanayi sektörünü temsilen çok sayıda yönetici katıldı.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ