Reklam
tvTürk
SON DAKİKA

Bu yarışmaya katılan herkes birinci oldu

ZONGULDAK’IN ROBOT YARIŞMASI “KURTULUŞA GİDİŞİN DİJİTAL AYAK İZLERİ” İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİNİN KATILIMI İLE BÜYÜK BİR COŞKU İÇİNDE YAPILDI. YARIŞMA ALANINA YARDIMLAŞMA, BİLGİ PAYLAŞIMI VE ÖĞRENCİLERİN KENDİ YAPTIKLARI BİRBİRİNDEN GÜZEL ROBOTLAR HAKİM OLDU.

Reklam

Zonguldak’ın Robot Yarışması “Kurtuluşa Gidişin Dijital Ayak İzleri” İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katılımı ile büyük bir coşku içinde yapıldı. Yarışma alanına yardımlaşma, bilgi paylaşımı ve öğrencilerin kendi yaptıkları birbirinden güzel robotlar hakim oldu.

Zonguldak İMKB Anadolu Lisesinde Milli Mücadele’nin 100.Yılı Münasebetiyle 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında “Kurtuluşa Gidişin Dijital Ayak İzleri” isimli robot yarışmasının 2.si düzenlendi.

Teknik Heyeti Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezinin ve Hakem Heyetini Bülent Ecevit Üniversitesi Mekatronik Topluluğunun üslendiği Yarışmayı diğer robot yarışmalarından ayıran en büyük özellik ise parkuru bitirmeyi başaran tüm takımların birinci kabul edilmesi oldu. İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Cemile Gül; “yarış atı değil insan yetiştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Hazırlanan parkur Türkiye haritası oldu

Hazırlanan parkurun Türkiye haritası şeklinde olması, hazır robot yerine olabildiğince öğrencilerin kendi becerilerini sergiledikleri özgün tasarım ve yapım robotlar kullanılması ve format belirlenirken gençlerde milli şuuru yaşatarak geleceğe hazırlanma bilincini geliştirmek amaçlanmış olması yarışmada göz doldurdu.

İki kategoride yarıştılar

Geçen sene tek kategoride yapılan yarışma bu sene 2 kategori olarak yapıldı. Birinci kategori olan Bandırma Vapurunda yarışmacılar otonom robotları ile Türkiye Haritası şeklinde tasarlanan parkurda Bandırma Vapurunun izlediği yolu takip ederek İstanbul’dan yola çıkıp rotaları üzerindeki engelleri aşarak Samsun’a ulaşmaya çalıştılar.

İkinci kategori olan İstiklal Yolunda ise yarışmacılar otonom robotları ile İstiklal Yolunu takip ederek Şerife Bacı gibi İnebolu’dan aldıkları temsili silah kutularını Ankara’ya ulaştırmaya çalıştılar. Yarışmaya bu sene 15 Okul; 29 Ekip, 71 öğrenci ve 24 öğretmen katıldı.

“Herkes robotlara kendi hayalini yansıtmış”

Koordinatör öğretmen Tolunay Demirci, “Geçen sene birincisini düzenlediğimiz Kurtuluşa gidişin dijital ayak izi temalı robot yarışmasının bu sene ikincisini düzenledik. Bu sene bir kategori daha ekledik. O kategoride rahmetli Şerife Bacı’nın anısına İnebolu’dan Ankara’ya silah taşıma kategorisiydi. Silah sandıklarını çocuklar İnebolu’dan aldılar, Ankara’ya taşıyıp kahraman ordumuza teslim ettiler. Bu bir paylaşım yarışmasıdır. Öğrencilerin birbirleriyle rakip olarak yarıştığı bir yarışma değil. Zonguldak usulü bir yarışma. İnsan olan bir yarışma. Bu birbirleriyle paylaşım içerisinde oldukları, malzemelerini, kodlarını paylaştıkları bir yarışma. O yüzden yarışmayı bitiren herkes birinci kabul ediliyor. Ödülünü alıyor. Geçen seneden çok daha iyiyiz. Geçen sene hazır robot sayısı çok daha fazlaydı. Bu sene hazır robot bir tane gördük. Geri kalanlar tamamen çocukların kendi el emeği, göz nuru robotlarıdır. İlkokul, ortaokul öğrencileri vardı. Mesleki Eğitim Merkezi’nde kurulan üç tane robotik atölyede çocuklar geldiler. Ellerinden geldiği kadarıyla birbirlerine yardımcı oldular. Birlikte çalıştılar ama birlikte yarıştılar. Robotlar birbirlerinin kopyası değildi. Herkes kendi hayalini yansıtmış. Seneye çok daha iyi olacak. Çok daha başarılı olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ