Artvin’deki çifte köprüler tarihe meydan okuyor
ARTVİN’İN ARHAVİ İLÇESİ ORTACALAR KÖYÜNE 25 KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ ARILI VE KÜÇÜKKÖY YOL AYRIMINDA BULUNAN VE BİRBİRİNE DİK GELECEK ŞEKİLDE İKİ KÖPRÜDEN MEYDANA GELEN TEK GÖZLÜ VE EĞİMLİ YOLA SAHİP ARHAVİ ÇİFTEKEMER KÖPRÜLERİ TARİHE MEYDAN OKUYOR. 18. YÜZYILDA OSMANLI DÖNEMİNDE YAPTIRILAN ÇİFTEKEMER KÖPRÜLER GÜNÜMÜZDE YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN AKININA UĞRUYOR.
Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan tarihi Çifte Köprüler, kesme taş mimarisiyle tarihe meydan okuyor.
Artvin’in Arhavi ilçesi Ortacalar köyüne 25 kilometre uzaklıktaki Arılı ve Küçükköy yol ayrımında bulunan ve birbirine dik gelecek şekilde iki köprüden meydana gelen tek gözlü ve eğimli yola sahip Arhavi Çiftekemer Köprüleri tarihe meydan okuyor. 18. yüzyılda Osmanlı döneminde yaptırılan Çiftekemer Köprüler günümüzde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.
Bölgeyi ziyaret eden turistlerin uğrak mekanları arasında yer alan Çifte Köprüler, Ünlü Kamilet Vadisi’nden akan derenin üzerine kesme taş kullanılarak yapıldı. Çifte Köprüler, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından 2003 yılında restore edilerek, birkaç yıl önce ışıklandırması yapıldı.
Artvin’in Arhavi ilçesinde birbirini tamamlayan ve tam daire olma özelliği taşıyan tarihi Çifte Köprüler, 18’inci yüzyılda Osmanlı döneminde yapıldığı tahmin ediliyor. Türkiye’nin kuzey doğusunda, Gürcistan sınırında yer alan Artvin, yaban hayatını, bitki çeşitliliğini, yaşlı ormanları, göl ve şelaleleri barındıran eşsiz doğasının yanı sıra asırlara meydan okuyan taş köprüleriyle de alternatif turizmde ilgi odağı konumunda. Tarihi köprüler arasında yer alan Arhavi ilçesine bağlı Ortacalar bucak merkezindeki Çifte Köprüler, yılın her dönemi yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Tam daire olacak şekilde birbirini tamamlayan ve zengin bitki çeşitliliğiyle ünlü Kamilet Vadisi’nden akan derenin üzerine kesme taş kullanılarak yapılan köprüler, yöredeki taş işçiliğinin önemli örneklerinden sayılıyor.