Reklam
tvTürk

Ankara’da Elektro-Optik Sektörü Yol Haritası Çalıştayı

CUMHURBAŞKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN ELEKTRO-OPTİK SEKTÖRÜ YOL HARİTASI ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ. ANKARA’DA DÜZENLENEN ÇALIŞTAYA, SAVUNMA SANAYİİ BAŞKAN YARDIMCISI DR. CELAL SAMİ TÜFEKÇİ İLE SSB, ÜNİVERSİTE, ARAŞTIRMA MERKEZLERİ VE ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİ KATILDI.

Reklam

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Elektro-Optik Sektörü Yol Haritası Çalıştayı düzenlendi. Ankara’da düzenlenen çalıştaya Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi ile SSB, üniversite, araştırma merkezleri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığından yapılan açıklamada, elektro-optik ve kızılötesi (EO/IR) sistemlerin savunma ve askeri uygulamalarda hava, kara ve deniz platformlarına istihbarat, keşif ve gözetleme, hedef tespit etme, hassas koordinat tayin etme, güdümlü bombaları yönlendirme gibi yetenekler kazandırdığı kaydedilerek, bu yeteneklerin silahlı kuvvetler için operasyon öncesi ve sırasında kritik öneme sahip olup, çok yüksek bir kuvvet çarpanı olarak birliklerin operasyon gücünü artırdığı vurgulandı. Bu sebeple elektro-optik sistemlere duyulan ihtiyacın katlanarak arttığı, bunun da gerek ülkemizdeki gerekse dünyadaki pazarın gelişimini kaçınılmaz kıldığı ifade edildi.

Organize edilen Elektro-Optik Sektörü Yol Haritası Çalıştayı ile ülkemizin elektro-optik alanındaki mevcut durum ve kabiliyetini ortaya koymak, sektörün sahip olduğu teknolojik yeteneklerin doğru şekilde konsolide edilmesi için atılacak adımları belirlemek, TSK’nın ve güvenlik güçlerinin ihtiyacı olan ürün ve teknolojiler ile yetenek havuzu arasındaki ilişkiyi irdelemek ve teknolojinin dünyadaki durumunu analiz ederek hızla büyüyen elektro-optik pazarındaki payı artıracak hamleler belirleyerek elektro-optik sektör yol haritasını çizmenin amaçlandığı belirtildi. Bu minvalde ülkemizde elektro-optik konusunda çalışmış ve çalışmakta olan birçok firma/üniversite ve araştırma merkezinin yetkin personellerini bir araya getirerek, yüklenici-alt yüklenici ilişkilerinin de gözden geçirilerek işbirliği sorunlarının dile getirilmesi, ortak çözümler bulunması ve bütün tarafların motivasyonunu yükseltecek adımlar belirlenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ