Reklam
tvTürk

ALX Hungary Genel Müdürü Fikret Nas “Sağlık sektöründe Türk ve Macar firmaları iş birliği yapmalı”

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK MEDİKAL FUARI OLAN EXPOMED’E MACARİSTAN’DAN 10 FİRMA DA KATILACAK. MACARİSTAN’IN DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLERİNE KATKIDA BULUNMAK AMACIYLA KURULAN ALX HUNGARY GENEL MÜDÜRÜ FİKRET NAS FUARIN TÜRK VE MACAR FİRMALARININ SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ YAPMASINA ZEMİN HAZIRLAYACAĞINI SÖYLEDİ.

  • Ekonomi
  • 26 Mart 2019
  • 190 KEZ OKUNDU
Reklam

Avrupa’nın en büyük medikal fuarı olan EXPOMED’e Macaristan’dan 10 firma da katılacak. Macaristan’ın dış ekonomik ilişkilerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan ALX Hungary Genel Müdürü Fikret Nas fuarın Türk ve Macar firmalarının sağlık alanında işbirliği yapmasına zemin hazırlayacağını söyledi.

ALX Hungary, 28-30 Mart tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Expomed Eurasia’ya 10 Macar firma ile katılacak. Tıbbi analiz, teşhis, tedavi, koruma, rehabilitasyon, laboratuvar ürün, cihaz, sistem, teknoloji, gibi farklı alanlardaki uzmanlıkların bir araya geleceği Expomed Eurasia fuarı, Tüyap’ta düzenlenecek.

Avrasya Bölgesi’nin ve Türkiye’nin medikal alanda en önemli fuarlarından biri olan Expomed Eurasia fuarına Macaristan ülke standı olarak katılacaklarını söyleyen ALX Hungary Genel Müdürü Fikret Nas, fuar öncesinde kısa bir değerlendirme yaptı.

Fikret Nas, Türkiye ile Macaristan arasında karşılıklı yatırım yapmak isteyen firma veya şahıslara bilgi bazında destek olduklarını hatırlatarak, sağlık sektörü özelinde iki ülke arasındaki potansiyele şu sözlerle dikkat çekti: “1980’li yılların sonundan itibaren Macaristan sağlık sistemi devlet kontrollü merkezi yapıdan, yerelleşmiş yapıya geçti. Macaristan’ın sağlık sistemi sosyal sigortaya dayalı olarak finanse edilmektedir. Sistemin yatırım harcamaları merkezi yönetim bütçesinden karşılanmaktadır. Macaristan tıbbi ürünler pazarı çeşitli regülasyonlarla düzenlenmiştir. Yasalar gereği tıbbi ürünler sadece kamuya ait eczanelerde ve yasal düzenlemelerle oluşturulmuş fiyatlarla satılabilmektedir. Macaristan özellikle; diş tedavisi, plastik-estetik cerrahi, ilaç, biyoteknoloji, gibi alanlarda oldukça gelişmiş düzeydedir”

Macaristan’da sağlık ve tıbbi malzeme pazarının ithalata bağımlı halde olduğunu söyleyen Nas, “En çok ithal edilen ürünler ise tıbbi malzeme, sarf malzemeleri, görüntüleme sistem aparatı, dental ürünler, ortopedik ve prostetik cihazlar ve hasta bakım malzemeleridir” ifadelerini kullandı.

Sözlerinde Türk ve Macar iş insanları arasında sağlık sektöründe büyük bir potansiyele işaret eden Fikret Nas, Expomed Eurasia fuarının bu anlamda sağlık sektöründe dikkat çekici iş birliklerine zemin oluşturabileceğinin altını çizdi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ